MLine Individual Slow Motion

logoAfbeelding1

Hoe vind ik het goede matras:

 • Hoe kies ik in de juiste matras uit een enorme aanbod van bedsystemen?
 • Hoe weet ik dat de gekozen matras ook thuis nog goed ligt, na 1 nacht slapen, na 1 week, na 1 maand, na 1 of na 5 jaren of langer?
 • Stel ik wordt dunner, dikker, ik krijg chronisch klachten, sportblessures, ouderdom, enz., dan is het denkbaar dat uw matras niet meer die ondersteuning biedt die u dan nodig heeft?

De Individual matras van MLine biedt de meest optimale oplossing en zekerheid op al deze vragen.

Waarom kiezen voor het Slow-Motion matras:

 1. De Individual Slow-Motion matras wordt voor u exact op maat gemaakt, wat gegarandeerd een correcte ondersteuning geeft. *uw lichaam hoeft zich niet te vormen naar de bepaalde standaard matras, maar de matras past zich aan.
 2. Een matras voorzien van 24 zones waarbij 12 zones na een meting door de computer exact worden ingesteld om zodoende een correcte ondersteuning te creëren. Deze 12 zones kunnen alle in 7 verschillende hardheden worden ingesteld.( meer dan 71,6 miljoen mogelijkheden!!)* andere matrassen hebben max. een 7-zone verdeling die niet instelbaar zijn en ook niet een ‘man’ of’ vrouw’ samenstelling hebben. De taille van de vrouw zal meestal te weinig steun krijgen, en bij de man zal de sAfbeelding2chouderpartij vaak te weinig ruimte krijgen.
 3. In de winkel stelt een computer, door middel van simulatie in de matras, u direct in staat te ervaren hoe dit op maat gemaakte matras ligt.
 4. De meetgegevens van uw lichaam zijn herberekend met behulp van de onderzoeksresultaten van het Proschlaf Instituut die al 20 jaar gedegen slaaponderzoek verricht in samenwerking met de Universiteit van Salzburg. * zie extra informatie hieronder.
 5. Comfort-garantie: Ook na de aankoop is het mogelijk om 1 van de 12 zones aan te passen zodat u ook de komende jaren de meest optimale ondersteuning mag verwachten van uw matras.
 6. Een gratis en persoonlijke online Helpdesk die u kan helpen met mogelijke aanpassingen.

PROSCHLAF Instituut: Gepatenteerde stempel-technieken:

Een team van artsen en slaaponderzoekers van het Medisch Centrum Salzburg heeft onder medische leiding van Dr. A. Kainz een methode ontwikkeld zodat er voor elk type mens, qua postuur en behoefte, een persoonlijk orthopedisch matras kan worden samengesteld. De zoektocht naar deze methode is gestart in 1990, een jarenlang onderzoeksproject met honderden testpersonen onder leiding van het Proschlaf Instituut en in samenwerking met de Universiteit Salzburg. Voor het eerst is langdurig de samenhang van slaapkwaliteit versus matras gemeten. Door het meten van de verschillende slaapfases, zoals de diepe- en REM-slaap en gelijktijdig het meten van lichaamsbewegingen op verschillende bedsystemen. De resultaten zijn de basis voor een oplossing die werd gevonden in een revolutionair en hoogwaardig systeem die de meet-resultaten direct kan omzetten in een individueel aanpasbaar matras: de Individuele SlowMotion matras met de gepatenteerde stempel-techniek.

 • Uit onderzoek naar het slaapgedrag en de hardheid/comfort van de matras bleek dat op een niet comfortabel matras de REM-slaap (voor het geestelijk verwerken van de dag) en de diepe slaap (voor herstel van het lichaam) korter waren dan normaal, hierdoor hersteld het lichaam en geest niet voldoende en kan op langere termijn ernstige gevolgen hebben.
 • Door een verkeerd matras geeft eenzelfde slaaphouding pijnklachten tijdens de slaap, men moet van positie veranderen om dit te verlichten zoals slapende ledematen, pijnlijk onderrug. Hierdoor wordt de slaap onderbroken omdat de hersenen een stress/pijnprikkel signaleren wordt je echt wakker, met als resultaat te weinig diepe- en REM-slaap. Indien het draaien te moeizaam gaat door bijv. ouderdom, bij te zachte Tempur, bij waterbedden dan onderbreekt dit ook de slaap met dezelfde negatieve resultaten. Zie de rode lijn in de grafiek .

Afbeelding4

Afbeelding3

 • Receptorisch wisseleffect

Proschlaf heeft ook onderzoek gedaan naar wat zij noemen ‘het receptorisch wisseleffect’.Afbeelding5 Iedereen kent de verhalen van klanten die plotseling geen klachten meer hadden op een campingmatrasje of hotelmatras. Door een verandering van matras zal het pijnlijke gewricht direct ontlast worden en de pijn verdwijnt (ook door de ontspannen vakantie sfeer). Dit nieuwe matras geeft meestal alleen een verschuiving van dit pijnpunt, het gewricht waar nu spanning op komt te staan heeft nog geen opgebouwde spierspanning en zal pas na enige tijd dezelfde klachten gaan veroorzaken. Het aankoopproces van een matras is altijd een moment opname, de 60 of 90 dagen omruilgarantie zal meestal onvoldoende blijken te zijn, het lichaam zal soms meer tijd nodig hebben om van klachten af te komen.

Dit aspect was voor ons ook van groot belang om een matras te ontwikkelen die ook na langere tijd is aan te passen. Zoals eerder genoemd zijn gewichtsveranderingen, nieuwe klachten/blessures, ouderdom, enz belangrijke redenen om de matras te willen aanpassen.

Kanttekening: sommige klachten zullen nooit te verhelpen zijn door een matras, een correct matras zal deze wel kunnen verlichten.

Afbeelding7

 

MLine Slaap-Ergonometer:

De vraag van de zoekende consument ‘welk matras heeft mijn lichaam nodig?’, kan nu snel worden beantwoord met behulp van de MLine Slaap-Ergonometer.

Deze slaap-ergonometer meet heel nauwkeurig uw lichaamscontouren en drukpunten, verdeeld in 12 zones vanaf uw nek tot aan uw knie. Deze gegevens worden beoordeeld en berekend waarbij rekening wordt gehouden met uw lengte, gewicht en geslacht, het resultaat is uw unieke individuele stempelstructuur die uw lichaam een correcte ondersteuning garandeert. De gehele matras is voorzien van 24 zones en indien nodig kunnen naast de reeds ingestelde 12 zones ook deze andere stempels aangepast worden.

Zie MLine flyer:

 • Meting op de Slaap-Ergonometer: in ca. 5 min is dit proces doorlopen
 • Matrasprofiel simulatie: het resultaat wordt gesimuleerd met tubes die de tegendruk meten in millibar, deze gegevens worden vervolgens omgezet naar eenzelfde matrasprofiel waarbij de 12 stempels in 7 verschillende hardheden kunnen worden toegepast.

Afbeelding7

 • Samenstelling van individuele matras profiel: Met het eindresultaat van deze ingenieuze en toch ‘simpele’ stempeltechniek wordt uw individuele matras samen gesteld in onze fabriek en binnen een aantal weken bij u afgeleverd.

Afbeelding8

Comfort garantie:

Omdat de Stempels zeer eenvoudig zijn te vervangen hoeft u nooit te twijfelen aan de keuze van deze matras, ook na een aantal jaren zijn er aanpassingen mogelijk zodat u altijd de meest optimale ondersteuning geniet die mogelijk is. Stel dat u de komende jaren onverwacht rug- of nekklachten krijgt, dit kan ontstaan door sportblessures, overbelasting door computergebruik of andere werkzaamheden, evenals ouderdom/slijtage maar ook gewichtsveranderingen kunnen een aanpassing nodig maken, ook dan kunt u zich melden bij onze gratis online HelpDesk. U logt in op onze speciale website en kunt dan uw order en type matras zien. De omschrijving van uw probleem omschrijft u zo uitgebreid mogelijk en binnen 3 werkdagen ontvangt u een advies van onze deskundige Slaap-Adviseurs. Zij zullen stap voor stap uw problemen indiceren en waar nodig Stempels toezenden ter vervanging van 1-van de -12 zones, heel simpel en heel doeltreffend.

Noot: de levensduur van de gehele matras bedraagt ca. 12 jaar afhankelijk van het gebruik en andere omstandigheden, hierbij speelt hygiëne ook een rol, u verliest per nacht ca. 100 tot 500 ml vocht die deels door de matras moet worden verwerkt en dit verouderd het matras ook.

Beddenshop

Breukelsestraat 5
5281 HA Boxtel
Tel.: 0411 688 889
KvK: 16072706

Decoratieshop

Breukelsestraat 11
5281 HA Boxtel
Tel.: 0411 686 402
KvK: 56885121

Contact

Indien u vragen heeft, over onze producten en diensten, neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag
13.00-17.00 uur
Of op afspraak 
06 - 22 60 99 23